Badmintonnen

Voor het spelen van badminton heb je niet veel nodig. Een korte broek (voor de dames eventueel een rok), een T-shirt en schoenen. Daarnaast heb je een eigen racket nodig. Shuttles worden door de vereniging ter beschikking gesteld. Tenslotte nog een goede warming-up en je kunt beginnen. Onderstaand enkele opmerkingen over de benodigdheden.

Kleding
Een T-shirt en een korte broek (of rok) is voldoende. We spelen altijd binnen dus zijn geen lange broeken en truien nodig. Eventueel een trainingsjack of trui voor de warming-up. Het T-shirt dient van katoen te zijn en niet synthetisch.

Sportschoenen
Zorg voor een lichte, veerkrachtige en goed steungevende schoen met het juiste profiel. Er zijn speciale zaalschoenen, dus laat je goed informeren. Geen zwarte zool, is verboden in de zaal.

Shuttles
Deze worden door de vereniging verzorgd.

Racket
Alvorens je een racket koopt, is het verstandig eerst eens binnen de vereniging goed rond te kijken. Vraag andere gerust hun mening over het racket waar ze mee spelen. Als je naar de winkel gaat, laat je dan goed informeren door de verkoper. GOEDKOOP IS DUURKOOP geldt ook voor een racket. Let op de juiste greepdikte, want dat is belangrijk om een goede slag te maken. Het racket moet goed in de hand liggen. Controleer ook de bespanning af en toe.

Warming-up
Voordat je serieus een partij badminton kunt gaan spelen, is een goede warming-up noodzakelijk. Dit voorkomt veel blessureleed. Denk hieraan voordat je begint. Raadpleeg desnoods de trainer voor een goede warming-up.